Artiklar

Unik och läsvärd blogg på ledigalokaler.com

Unik och läsvärd blogg på ledigalokaler.com

Kvadratmeter, teknisk standard, A-läge och hyresnivåer i all ära, men visst finns det skäl att uppmärksamma de mjuka värdena i kommersiella lokaler. Den som brukar läsa vår webbportal www.ledigalokaler.com har kanske lagt märke till bloggen Framtidens kontor. I ett unikt samarbete med NCC kan vi presentera spännande och läsvärda blogginlägg, som vidgar vyerna utanför de vanliga perspektiven i fastighetsbranschen. Under hösten vill vi uppmärksamma detta också i papperstidningen.

”Det har i stort sett saknats en öppen dialog om mjuka värden inom vår bransch. Fokus har legat på lokalernas och fastigheternas fysiska egenskaper, men vi upplever att det är viktigt att diskutera vad man gör i sitt kontor”, säger Robert Hägg, marknadschef på NCC Property Development och en av de flitigaste bloggarna.

Idén kom till när Robert träffade frilansjournalisten Wilda Nilsson på en mässa och började prata om kommunikation inom fastighetsvärlden. Samtalet ledde till att man började skissa på en idé, bloggen Future Today. I dag jobbar människor allt oftare i olika miljöer, hemma, i ett aktivitetsbaserat kontor, på ett tåg eller en flygplats, på ett café eller i parken. Därför är det viktigt att gå utanför boxen och belysa de mjuka frågorna. För tre år sedan smygstartade man med de första inläggen och när Ingela Jerat blev ny chef för digitala funktioner, Head of Digital, på NCC ville man ta steget vidare och utveckla dialogen.

”Under paraplyet ’Beyond Construction’ samlar vi tankar och idéer från medarbetare på NCC, studenter och gästbloggare. Dessa blir sedan till bloggar kring teman som hållbarhet, stadsutveckling, arbetsmiljöer, teknikutveckling etc.”

”Samarbetet med Lediga Lokaler inom bloggen Framtidens kontor, där vi skriver om allt från hur man kan locka till sig talanger via spännande kontorsmiljöer till hur viktigt det är för hjärnan att få koppla av, är fortfarande unikt. Tack vare systerportalen i Finland kan våra finska kollegor ta del av materialet, vilket de är mycket nöjda med. Artiklarna uppmärksammas brett och har bland annat lett till nya samarbeten och även rekrytering av en ny medarbetare i Göteborg.”

Robert samlar ett litet redaktionsråd nu och då och ett par gånger per år träffar man kontorssäljarna för att höra efter vad man vill läsa om, vilka frågor som är aktuella. Återkoppling från handelssäljarna och logistikgruppen breddar ytterligare perspektivet och skapar variation – logistik är ju centralt för ett företag som NCC.

Framtidens kontor blev nyligen vald till en av Sveriges bästa B2B-bloggar. En motivering var att läsarna får tillgång till värdefull information utan att man behöver vara NCC-kund. (http://www.expertvalet.se/blogg/2016/03/sveriges-baesta-b2b-foeretagsbloggar-2016)

”Många av våra inlägg delas via sociala medier. Vi har funderat på att införa en prenumerationsfunktion eftersom många läsare vill ha regelbunden information. Innehållet i Framtidens kontor handlar mycket om vad som får människan att uppleva välbefinnande, vad som ökar vår prestationsförmåga på ett naturligt sätt. Vi tar också upp långsiktiga faktorer som träning av hjärna och kropp, kommunikation, ledarskap, hur man ordnar ett lyckat möte, spännande böcker och ibland intressanta kontorskoncept. Någon gång skriver vi om ett event, ibland också om ett branschevent i fastighetsbranschen.”

Robert är nöjd med hur samarbetet med Lediga Lokaler utvecklats. ”Att besökarna på Lediga Lokaler är intresserade av de ämnen som belyses i Framtidens kontor kändes självklart från start. Så när förslaget kom fanns ingen tvekan till att samarbeta”.

Tage Erikson

(Publicerad i Lediga Lokaler 5/2016)