IFMA

Världsomspännande organisation för personer sysselsatta inom FM

IFMA Sverige: Är du intresserad av att utveckla servicen på din arbetsplats?

Vissa saker märker man bara om de inte fungerar. Om inte din papperskorg blivit tömd, om låsen till ytterdörren krånglar, om det inte finns någon i receptionen som kan ta emot ditt besök eller om ditt skrivbord är trasigt så är det FM-funktionen du kan skylla på… Och vad är då FM eller Facility Management? Ja, det handlar om att organisera alla de vardagliga stödtjänster som du och dina kollegor behöver för att ni skall kunna koncentrera er på era arbetsuppgifter och för att fastigheten skall fungera perfekt och vara en ergonomisk och hållbar arbetsplats. Exempel på FM-tjänster är lokalvård, mat och catering på arbetsplatsen, receptionen (besök, telefon och inpasseringssäkerhet), internpost, bevakning och tekniska åtgärder som ventilation, el och data.

I dag ingår ofta mer avancerade uppgifter som planering och upphandling av hela arbetsmiljöer, flyttprojektering etc. i arbetsuppgifterna. FM omfattar både leverantörer av tjänster, inköpare och konsulter. Det finns specialister på upphandlingar, avtal, kvalitetsuppföljning, IT-verktyg och strategisk planering.

Träffa likasinnade i Stockholm

Om du är intresserad av att utveckla servicen på din arbetsplats skall du absolut anmäla dig till Nordic Workplace den 6-7 december i Stockholm. Programmet finns på branschorganisationen IFMA Sveriges hemsida: www.ifma.se. Här finns de kunnigaste FM-specialisterna i Sverige och du kan få ny kunskap och inspiration.

IFMA Sverige grundades 1994. I dag har man cirka 600 medlemmar, som får tillgång till ett omfattande internationellt nätverk, utbildning, samverkan och nya impulser.

Det finns en speciell yrkesbeteckning för dem som arbetar inom FM. En Facility Manager arbetar med att koordinera och utveckla stödtjänsterna. Sedan 2011 finns en kvalificerad två-årig yrkeshögskoleutbildning för Facility Managers i Stockholm och Malmö och sedan i höstas också i Göteborg. Efterfrågan på diplomerade Facility Managers är i dag större än tillgången. Målet är att ytterligare utveckla FM-utbildningen på akademisk nivå.

Verksamhet

IFMA arrangerar regelbundna nätverksträffar i Stockholm, Malmö, Uppsala och Göteborg med givande föredrag och kunskapsöverföring.

Samarbetspartners

IFMA Sverige samarbetar bl a med Coor Service Management, ISS Facility Services och Sodexo (guldpartners), Alliance +, Caverion, CBRE, Compass Group/Eurest Services, EFG, Hogia, Martela Kontorsmöbler, MyMCS, Pitney Bowes, Pythagoras och Samhall (samtliga silvermedlemmar), Ernst & Young och Framery (bronsmedlemmar) samt med Lediga Lokaler och övrig branschpress.

IFMA Sverige, Box 6257, 102 34 STOCKHOLM

Ordförande:
Victor Mannerholm Hammar, victor@ifma.se, tel. 08 520 596 98
Operations Manager:
Malin Ljungbeck, malin@ifma.se, tel. 070 262 23 66

Styrelse och kontaktpersoner för nätverksträffar finns på hemsidan www.ifma.se.

Allmänna frågor skickas till info@ifma.se

Program i Stockholm

6/12 NWP Pre-conference på tema HR i utveckling Mer »
7/12 NWP17: Empowering the future of Facility Management! Mer »

Program i Uppsala

19/12 Välkommen till IFMA nätverksfrukost till doften av nyrostade kaffebönor! Mer »

Internationellt & Online

15-17/5 World Workplace Europe 2018 Mer »