Uthyres kontor, utställning, övrig lokaltyp - Värtan/Frihamnen

Frihamnsgatan 27, Värtan/Frihamnen Objektnummer 10708565

Unikt kontor i kreativ, historisk miljö med goda anpassningsmöjligheter i Magasin 2, Frihamnen! Generös takhöjd samt kontorsytor med stora fönster som vetter ut mot hamnens glittrande vatten! Lokalen lämpar sig för utställningsverksamhet, filmproduktion och den passar även som fotostudio, kontor och showroom! Viss lagerverksamhet som inte behöver lastkaj kan också fungera.

Adress
Frihamnsgatan 27 , Värtan/Frihamnen
Lokaltyp
Kontorslokaler
375 m2
Utställningslokaler
375 m2
Övriga lokaler
375 m2
Totalyta
375 m2
Planlösning

Objektbeskrivning

Fastigheten
Byggnadsår: 1921. Byggnaden är ritad av Åke Tengelin och uppfördes 1919–1921. Arkitekturen representerar 1920-talets industriella klassicism med en fin känsla för kvalitet och estetik. Ursprungligen användes Magasin 2 för att lagra tullfritt gods som anlände till Frihamnen med fartyg. Lastkaj finns alldeles utanför lokalen.
Läge
Lokalen fungerar utmärkt för utställningsverksamhet eller som kontor och showroom. Lokalen består av ett ett större kontorslandskap samt ett ett rymligt pausrum med pentry med utsikt över Värtan . Här finns även några mötesrum samt 3 wc varav en är rwc, samt duschar.

Lokalen kan nås via entrén med adress Frihamnsgatan 27. Då går man via ett par trappor till lokalen. Det kommer även att gå att få en egen entré i markplan direkt in till lokalen med ingång från husets baksida mot vattnet. På denna sida finns ingen lastkaj men det går att stanna till med bil strax utanför entrén så att det är möjligt att dra in pallar och vagnar i lokalen .

Lokalen har en mycket generös takhöjd på ca 4 m upp till undertak. Undertaket bidrar till en behaglig akustik i lokalen och i detta finns rikligt med infällda armaturer.

Här finns stora möjligheter att sätta sin egen prägel på lokalen då fastighetsägaren är öppen för att anpassa lokalen efter önskemål. Här har du möjlighet att skapa din drömlokal vad gäller både planlösning och materialval!

Bredband: Stokab är anslutet till fastigheten vilket gör det möjligt att använda fiberoptiskt nätverk samt välja bredbandsleverantör.

Ventilationen är anpassad för kontorsverksamhet.
Omgivning
Anrik hamnmiljö med havsutsikt. Frihamnen är en levande hamn med ett helt unikt läge innanför tullarna direkt vid vattnet. Traditionellt har området varit nästan uteslutande en plats för sjöfart, men har på senare år ändrat prägel i takt med att staden växer. Idag finns ett stort antal kreativa verksamheter i Frihamnen, bland annat mediebolag, företag inom möbel- och klädesdesign, museiverksamhet samt konstnärlig verksamhet och konsthall. Den nya framväxande stadsdelen i Värtahamnen är en del av innerstaden med bostäder, butiker och kommunal service. Stadsdelen lockar dem som vill vara en del av Stockholms tillväxt med öppenhet, citypuls, vatten, kryssningsfartyg i kombination med en spännande historia. Stadens mål är att detta skall bli Stockholms mest attraktiva stadsdel.

Företag i närheten: SDK Shipping, Jarowskij, Ljus & Bild Media, Peak Performance, Annorlunda, Sthlm Brewing, Sellpy, Autoropa, Zodiak, Stockholms Konsthall, Auktionsverket, Kostymförrådet
Parkering
Garage finns i byggnaden rakt över gatan med lediga platser att hyra. Det är även relativt lätt att parkera på intilliggande gator enligt stadens tariff.
Service
Många restauranger i närområde på Tegeluddsvägen/Sandhamnsgatan samt populära Stockholm Brewing co (bar och restaurang) i huset. I området finns även PDL Center som är en av Sveriges största padelanläggning med 22 banor.
Kommunikation
T-bana Gärdet Busslinjer: Linje 1, 76 och 72 Bil: Norra länken mot E18 och E4 Båt: Båtlinje 80 mot Frihamnen, Nacka, Lidingö och Nybroplan. Det är även gång- och cykelavstånd in till Stockholms innerstad.

Tilläggsuppgifter

Tillträde
Enligt överenskommelse.
Byggår
1921

Gatunivå

i
Begär mer info

Objekt 10708565, Frihamnsgatan 27

m
Kontaktuppgifter

Lokal Direkt AB

Hanna Friman
Tel:   0733-24 35 23

  http://www.lokaldirekt.se
a