Uthyres kontor, övrig lokaltyp - Gamla Stan

Skeppsbron 20, 111 30 Gamla Stan Objektnummer 10760869

Ett fantastiskt vindskontor i etage med hänförande utsikt över Saltsjön erbjudes i ett av Stockholms vackraste lägen! Passande för den som söker en representativ arbetsplats i ett storslaget hus!

Adress
Skeppsbron 20 , 111 30 Gamla Stan
Lokaltyp
Kontorslokaler
437 m2
Övriga lokaler
437 m2
Totalyta
437 m2
Planlösning
Månadshyra:
Kontakta lokalförmedlaren för mer info.

Objektbeskrivning

Fastigheten
Huset ritades av arkitekt Isak Gustav Clason och uppfördes ursprungligen för Städernas allmänna brandstodsbolag som köpte tomterna i kvarteret 1898 för att uppföra nya kontorshus. När huset stod färdigt 1901 kom det att förändra Skeppsbron; aldrig tidigare hade ett sådant högt hus längs Skeppsbron skådats. Hiss finns!
Läge
Högst upp i denna pampiga byggnad finns detta unika vindskontor till förhyrning. Ingen beskrivande text kan göra denna fantastiska lokal rättvisa, den bör helt enkelt upplevas på plats. Så att boka en tid för visning rekommenderas!

Planlösning
Lokalarean fördelas över två plan; plan 6 om ca 227 m² och plan 7 om ca 210 m² vilka förbinds med en interntrappa.

Plan 6; har en välkomnade och rymlig entré med plats för reception. I anslutning till entréhallen finns ett mindre kapprum med plats för avhängning samt två wc varav en med dusch. Här finns det totalt 8 stycken arbetsrum varav 5 stycken vetter ut mot Skeppsbron, fantastisk utsikt över Saltsjön. De övriga rummen samt pentryt vetter mot Skottgränd och Brunnsgränd. Pentryt har luckor och arbetsbänk i ek, fullstor diskmaskin och matplats. Städförråd med vask finns även.

Plan 7; husets översta våningsplan utgörs 3 rum samt en större öppen yta. Centralt beläget i den öppna ytan finns ett snyggt pentry utrustat med fullstor kyl och diskmaskin i rostfritt stål. På detta våningsplan finns även två fräscha wc. Detta är en mycket spektakulär kontorsyta med stora taklanterniner så att det går att se ända upp till nock, takfönster och himlen. Utsikten är sagolik, både över Saltsjön och Stockholms takåsar.
Lokalen är väldigt ljus, har en fantastisk takhöjd och vackra detaljer så som spegeldörrar med infattat glas. Ytskikten är mycket välhållna och lokalen kan hyras i befintligt skick.
Bredband: Fiberanslutning finns. Stokab har en anslutningspunkt i fastigheten vilket gör det möjligt att välja bredbandsleverantör och använda sig av fiberoptiskt nätverk.

Antal rum: Totalt 11 arbetsrum, öppen kontorsyta och pentry.

Bekvämligheter: Cykelrum, Dusch och kyla.

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk till- och från luft samt kyla.
Omgivning
Gamla Stan i Stockholm är en världsberömd stadsdel, känd för dess mysiga småbutiker, dess anrika smala gränder och torg samt sin historia. Slussens framtida utseende kommer i allmänhet lyfta Slussen och i synnerhet södra delarna av Gamla Stan enormt.
Parkering
Parkeringsplatser hittar du nere vid Skeppsbrons kaj.
Service
I Gamla Stan finns hundratals restauranger, mängder av mysiga caféer och butiker med mera. Du har den välsorterade Munkbrohallen på Munkbroleden, Coop Nära med postservice vid Järntorget samt nära till apotek. Kort och gott så har du här all den närservice som behövs för att underlätta din vardag.
Kommunikation
Kommunikationerna är mycket goda. Tunnelbana Gamla Stan och Slussen med både röda och gröna linjer eller Kungsträdgården med blå linje Gångavstånd till flera busslinjer, exempelvis busslinjerna 2, 3 53, 57 och 76. Det är promenadavstånd till Stockholms Centralstation där fjärrtåg, pendeltåg, flygbussar och Arlanda Express avgår. En bit nedanför Slussen avgår färjorna som tar Dig till Skeppsholmen, Djurgården och Gröna Lund.
Övrigt
Hyresvärden har fri prövningsrätt vad gäller val av verksamhet och hyresgäst.

Kontraktslängd: Långtidskontrakt
Kontraktstyp: Förstahandskontrakt

Tilläggsuppgifter

Tillträde
Tillträde kan ske omgående eller enligt överenskommelse.
Byggår
1901
Våning
6+7

Hiss

i
Begär mer info

Objekt 10760869, Skeppsbron 20

m
Kontaktuppgifter

Lokal Direkt AB

Hanna Friman
Tel:   0733-24 35 23

  http://www.lokaldirekt.se