Uthyres kontor - Gamla Stan

Munkbron 9, 11128 Gamla Stan Objektnummer 10761008

Tillgängligt kontor i ett av Gamla Stans vackraste hus med utsökta utsmyckningar! Detta är rätt lokal för det mindre företaget som värdesätter fin arkitektur och söker en riktigt representativ lokal!

Adress
Munkbron 9 , 11128 Gamla Stan
Lokaltyp
Kontorslokaler
111 m2
Planlösning

Objektbeskrivning

Fastigheten
Huset uppfördes mellan 1891 och 1893 av Industrikreditaktiebolaget i Stockholm och ritades av arkitekten Erik Josephsson. De nygotiska fasaderna utfördes i Yxhultskalksten med rustik i de nedre två våningarna. Huset var det första bankhuset på 20 år som uppfördes i staden. Josephson lät placera själva bankhallen i bottenvåningen belyst av stora fönster mot gatan. Grundkonstruktionen var den första i Stockholm som utfördes av armerad betong. Entrén är sällsynt ståtlig (dock utan hiss) och interiören mycket väl bibehållen.
Läge
Lokalen har en rumsindelad planlösning och ytan fördelas på tre rum i varierande storlek, ett rymligt kök och wc.

Här finns en välkomnande representativ entré med plats för avhängning och inbyggda garderober. I anslutning till entrén direkt till höger finns det magnifika styrelserummet, vilket också är det största rummet, med vacker takstuckatur, takrosett, bruna speglande väggpaneler och inte att förglömma den vackert utsmyckade platsbyggda spegeln. Övrig yta utgörs av ett välutrustat pentry med fullstor diskmaskin, fyra spisplattor, fläkt samt ett vackert serveringsskåp från byggnadsåren. Innanför pentryt finns ett mindre långsmalt rum med plats för 1-2 arbetsplatser och längst in i lokalen finns det tredje rummet vilket kan nyttjas som arbetsrum för ca 4 personer alternativt som mötesrum. Lokalens wc är utrustad med dusch och har blågrått klinkergolv och vitt kakel.

Detta är en sällsynt vacker lokal med fantastiskt fina originaldetaljer såsom vackra väggpaneler, dekorativa stuckaturer och takrosetter samt högresta fönster med djupa speglande nischer. Golven i rummen har textilmattor förutom ett väldigt vackert trägolv i det styrelserummet som tros vara originalgolv.

Sammanfattningsvis så är detta en mycket vacker och representativ lokal.

Säkerhet: Gallergrind framför entrédörren samt säkerhetslås.

Bredband: Den nuvarande hyresgästen har dragit in i fiber lokalen.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Ekonomi
Hyra: ca 4730 kr/m²/år.
Fastighetsskatt: ca 356 kr/m²/år (med reservation för förändringar i samband med nya taxeringsvärden).
Driftskostnad (fjärrvärme, sophantering, vatten, el för drift av ventilationen: ca 252kr/m²/år.
Månadskostnad: ca 49 325 kr inkl. fastighetsskatt och drift.
Det tillkommer 25% moms på ovanstående.
Hyresgästen tecknar eget elabonnemang för sin verksamhetsel
Omgivning
Gamla Stan i Stockholm är en världsberömd stadsdel, känd för dess mysiga småbutiker, dess anrika smala gränder och torg samt sin historia. Slussens framtida utseende kommer i allmänhet lyfta Slussen och i synnerhet södra delarna av Gamla Stan enormt.
Parkering
Utomhusparkering finns på ytan utanför porten samt på Riddarholmen ca 200 meter från fastigheten med avgift enligt stadens tariff. Parkeringsgarage finns vid Gallerian och Sheraton Hotell. Möjlighet till cykelparkering finns på innergården.
Service
I Gamla Stan finns hundratals restauranger, mängder av mysiga caféer och butiker med mera. Du har den välsorterade Munkbrohallen på Munkbroleden, Coop Nära med postservice vid Järntorget samt nära till apotek. Kort och gott så har du här all den närservice som behövs för att underlätta din vardag.
Kommunikation
Kommunikationerna är mycket goda. Gamla Stans tunnelbanestation som trafikeras av både röd och grön linje ligger ca 190 m från fastigheten. Gångavstånd till flera busslinjer. Närmast är Riddarhustorgets busshållplats där linje 3 och 53 snabbt tar dig till Slussen med T-bana, Saltsjöbanans ändstation samt en Stockholms största bussterminal. Det är även gångavstånd till Slottsbackens hållplats där busslinjerna 2, 3 53, 57 och 76 passerar. Det är ca tio minuters promenad till Stockholms Centralstation där fjärrtåg, pendeltåg, flygbussar och Arlanda Express avgår. En bit nedanför Slussen avgår färjorna som tar Dig till Skeppsholmen, Djurgården och Gröna Lund.
Övrigt
Hyresvärden önskar skriva ett nytt 3-års avtal med ny hyresgäst. Vänligen respektera hyresgästens önskemål att all kontakt och visningar skall ske via mäklaren. Lokalen är lämplig för ca 10 stadigvarande personer.

Tilläggsuppgifter

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Den nuvarande hyresgästen önskar komma ur sitt hyresavtal snarast möjligt.
Byggår
1893
Våning
3
i
Begär mer info

Objekt 10761008, Munkbron 9

m
Kontaktuppgifter

Lokal Direkt AB

Hanna Friman
Tel:   0733-24 35 23

  http://www.lokaldirekt.se